Produsele afisate se livreaza din stoc. Ofertele sunt valabile in limita stocului disponibil.

Surubelnite

Ne pare rau, nu am gasit produse care sa se potriveasca cu cautarea ta

  • - Verifica de doua ori scrierea
  • - Incearca sa cauti cuvinte simple
  • - Incearca o cautare mai putin specifica
  • - Va puteti restrange rezultatele cautarii ulterior

Pentru mai multe informatii te rog sa ne contactezi la numarul de telefon 0752.645.008

Surubelnitele sunt cele mai intalnite scule intr-o gama larga de domenii, de la trusa casnica, folosita pentru diverse reparatii, pana la atelierele mecanice pentru reparatii auto.

Utilizarea acestor unelte dateaza de aproximativ 500 de ani, principalul scop fiind insurubarea si desurubarea diferitelor tipuri de suruburi. Surubelnitele au cunoscut de-a lungul timpului o evolutie complexa pentru a face fata noilor realitati aparute odata cu trecerea de la munca manuala la cea cu ajutorul masinilor.

Cu ajutorul surubelnitei se realizeaza, in special, operatiunile de insurubare si desurubare a suruburilor de marimi diferite, utilizate intr-o varietate de domenii, precum construirea mobilierului, a diverselor obiecte din lemn, in industria auto sau in domeniul constructiilor.
 

Principalele tipuri de surubelnite


Surubelnita cu cap plat este cea mai des intalnita. Varful surubelnitei se prezinta sub forma unei mici dalti ce intra in capul surubului, permitand, astfel, manevrarea acestuia. Un dezavantaj este posibilitatea alunecarii laterale, atunci cand surubelnita nu este centrata corect sau cand se aplica o forta mai mare. O alta problema este dificultatea plasarii capului in santul surubului, atunci cand acesta nu este vizibil.

Surubelnita Phillips a fost introdusa in secolul al XIX-lea de catre inginerul englez Henry Phillips, avand drept scop asigurarea unei prize mai bune, a indepartarii riscului de alunecare si de invartire in gol. Varful surubelnitei are un profil in forma de cruce, cu varful ascutit, ce intra in slotul specific de pe capul surubului.

Desi este mai precisa si mai usor de folosit, comparativ cu surubelnita cu cap plat, in cazul in care forta aplicata este mare, apare posibilitatea alunecarii si a distrugerii capului surubului in acest fel.

Surubelnita pozidriv este o evolutie a celei de tip Phillips, prin adaugarea a patru profile suplimentare, care asigura o priza mai buna, imbunatatesc transmiterea fortei si micsoreaza posibilitatea de alunecare.

Surubelnita de tip torx, cunoscuta si sub numele de surubelnita in stea, are capul in forma de stea cu sase brate rotunjite. Datorita designului, se poate transmite un cuplu superior catre surub, inclusiv prin intermediul uneltelor cu motor, fara a se inregistra alunecari. Mai mult decat atat, suruburile cu cap torx pot fi utilizate de multe ori, fara sa apara pericolul distrugerii lor.

Surubelnita hexagonala are capatul in forma unui profil hexagonal, de diferite dimensiuni. Este intrebuintata, in special, in industria mobilierului, multe companii folosind suruburi cu cap hexagonal pentru a fixa diversele piese.

In concluzie, surubelnita nu este o unealta atat de simpla pe cat banuiesc unii oameni, ci pe piata exista o multitudine de modele, potrivite in situatii diverse. Din aceasta cauza, trusele de scule ar trebui sa aiba in dotare o gama cat mai diversa de modele, pentru a nu se inregistra situatii in care un surub nu poate fi desfacut, intrucat nu exista surubelnita potrivita.

Cea mai accesata categorie este inca:
 

Suport clienti Luni - Joi 9:00 - 16:00
Vineri 9:00 - 15:30

0752.645.008 office@sancogrup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!

partener sanco grup
incredere sanco grup