Pistoale de lipit Profesionale Rapid

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Cum se foloseste

pistolul de lipit profesional

Pistoalele de lipit profesionale sunt perfecte pentru lucrari frecvente, care necesita precizie (datorita actionarii cu 4 degete a tragaciului) si eficienta (cantitate mare de lipici prelucrata), oferind acest lucru printr-un debit mare de lipici.

O alta caracterisitica importanta o reprezinta suportul pentru fixarea pistolului de lipit, pentru stabilitate buna si precizie ridicata atunci cand lipesti cu el.

In timpul functionarii, batoanele de lipici sunt impinse prin orificiul din spate al dispozitivului, prin actionarea unui tragaci catre camera de incalzire.

Odata activat, lipiciul este impins catre o supapa de control (un arc incarcat cu bile care este situat chiar in spatele duzei).

Supapele sunt proiectate pentru a opri curgerea lipiciului si pentru a preveni scurgerea acestuia.

Diferite modele de pistoale de lipit sunt echipate cu o fereastra de vizualizare, care permite utilizatorului sa stabileasca daca are la dispozitie o cantitate suficienta de adeziv.

In general, incalzirea pistolului de lipt dureaza intre doua si cinci minute dar procesul poate fi mai scurt daca pistolul a fost preincalzit sau a fost deja utilizat.

In pistoalele de lipit standard, temperatura este controlata de termistori, rezistente sensibile termic, care limiteaza cantitatea de caldura in timpul procesului de topire.

Deoarece regleaza temperatura, termistorii permit operatorilor sa lucreze cu dispozitivul fara sa se arda.

Adezivul este distribuit dintr-o duza conica, de obicei metalica si care poate deveni extrem de fierbinte.

O parte dintre modelele disponibile in gama Rapid, dispun de duze cu protectie din cauciuc pentru a preveni arsurile.

Adezivul poate fi distribuit in benzi subtiri si, odata evacuat din pistol, in general, se intareste si se usuca in cateva minute.

Informatii si recomandari

Expertii si producatorii recomanda cateva masuri pentru a asigura un proces eficient:

Covorasele din cauciuc sau tavi rezistente la caldura sunt esentiale in timpul functionarii pistolului de lipit deoarece adezivii topiti sunt fierbinti si pot picura, daca se aplica prea multa forta pe tragaciul de actionare.

Temperatura este un factor major in procesul de aplicare a lipiciului cu pistolul de lipit.

Adezivul care este expus la prea multa lumina sau caldura se va topi, in timp ce lipiciul care este expus la temperaturi scazute va deveni fragil.

Si aici discutam despre lipiturile facute cu batoane de lipici.

Selectarea modelului potrivit de pistol de lipit este esentiala pentru fiecare aplicatie: pistoalele de lipit care functioneaza la temperaturi moderate, topesc adezivul la 250⁰C si sunt potrivite pentru materialele delicate.

Batoanele si pistolele de lipit la temperatura ridicata pot atinge 400⁰C si sunt recomandate numai pentru materiale dure si durabile.

Exista diponibile si modele care au temperatura reglabila, pentru utilizare in mai multe proiecte.

Suport clienti Luni - Joi 9:00 - 16:00
Vineri 9:00 - 15:30

0752.645.003 0752.645.008 office@sancogrup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!

partener sanco grup
incredere sanco grup