Capsatoare tacker Rapid Duale Powercurve

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Rapid lanseaza tehnologia Powercurve - reducand forta necesara la actionarea capsatoarelor tacker manuale cu pana la 65%

Rapid, liderul pietei europene lanseaza astazi o dezvoltare radicala a reducerii fortei pentru actionarea pistoalelor de capsat manuale.
 

Tehnologia brevetata numita Powercurve, reduce forta necesara pentru actionarea a unui 

capsator tacker manual 

cu pana la 65% si foloseste, de asemenea, tehnologia inspirata de fizioterapeuti pentru a schimba fundamental modul de utilizare a puterii mainii.

Produsele lansate au in interior o serie de mecanisme Powercurve care necesita o forta de doar 35N pentru „foc”, comparativ cu maxim 100N in cazul pistoalelor de capsat  traditionale, aceasta insemnand o reducere de 65% a fortei de actionare.

Tehnologia Powercurve a fost dezvoltata impreuna cu fizioterapeuta Lotta Runeson, care a efectuat o serie de studii asupra muschilor din brat si a modului in care acestia sunt utilizati in actiunea de capsare manuala.

Descoperirile ei au fost publicate intr-o lucrare academica in anul 2014.

Studiile au aratat cat de multa forta a fost necesara pentru a actiona un tacker traditional folosind atat masuri absolute de forta cat si scara Borg, care evalueaza sarcinile fizice de la 0 (in repaus) la 10 (efortul fizic cel mai mare pe care il puteti depune).

Pe langa masurarea puterii, Lotta a putut studia curbele de putere atat ale capsatoarelor tacker manuale, cat si ale pistoalelor cu capse traditionale.

Infograficul realizat cu acest studiu arata clar unde este necesara puterea maxima pentru un pistol traditional cu capse, precum si unde este disponibila puterea maxima de la mana si brat.

Prin cartografierea acestora doua, Rapid a reusit sa dezvolte un mecanism revolutionar care sa se potriveasca perfect cu curba de putere a mainii umane.

Cand acest lucru a fost combinat cu reducerea totala a puterii de pana la 65%, efectul general a fost de a reduce consumul de energie la actionarea pistoalelor de capsat de la 5 (greu) la 1 (foarte usor) pe scara Borg .

Tehnologia Powercurve va fi utilizata in trei noi capsatoare tackere manual: ALU913, ALU953 si ALU940, destinate pietei do-it-yourself.

In acelasi timp, Rapid continua sa ofere inovatii pentru economisirea fortei manuale de actionare prin modernizarea pistoalelor de capsat profesionale cu un mecanism patentat de setare a fortei de actionare.

Se vor folosi  noi sisteme de actionare a capsatorului tacker manual, pentru a oferi utilizatorului mai mult control in ceea ce priveste forta necesara.

Mai multe modele de capsatoare manuale sunt optimizate cu “angrenaje” care urmeaza conceptul „Stapling Energy Saving – Econimisirea energiei de capsare”.

La lansarea noi tehnologii, purtatorul de cuvant al companiei Rapid, Helena Andersson, a declarat:

“Cu atat de multe produse DIY de calitate inferioare, existente pe piata, noi credem cu tarie ca ar trebui sa dezvoltam o solutie de la zero, asa ca acesta pare fiind locul potrivit pentru a incepe o colaborare cu un fizioterapeut.

Produsele pe care noi le-am dezvoltat si pe care inca le mai dezvoltam sunt semnificativ mai bune decat orice alt produs disponibil astazi, asa ca ne simtim indreptatiti in a spune ca intr-adevar este o dezvoltare revolutionara pentru aceasta piata.”

Fizioterapeuta Lotta Runeson a adaugat „Am fost foarte incantata sa lucrez la acest proiect, deoarece oportunitatea de a aplica cercetarile mele academice intr-un produs care va face diferenta in viata oamenilor este plina de satisfactie.

Am studiat zilnic profesionistii care folosesc aceste unelte, sunt foarte multumita ca am gasit o solutie pentru utilizatorii DIY, deoarece folosirea lor ocazionala, pe cat disconfort poate sa provoace pe atat de multa satisfactie poate sa aduca pe termen lung si nu numai.

Nota [1} Scala Borg CR10 este o evaluare a efortului perceput: este o metoda pentru masurarea efortului total perceput, a efortului si a oboselii in munca fizica.

Este o scala relativa, care incepe cu „absolut nimic”, care se evalueaza cu 0 si se termina cu „efort maxim”, care se evalueaza cu 10.

Sursa: Borg, G. (1998): eforturile percepute de Borg si scalele durerii. 
Champaign. IL: Cinetica umana.

Explicatie: Efortul perceput este raspunsul la intrebarea: „Cat de greu a fost antrenamentul pe care tocmai l-ai facut?”

Cu alte cuvinte, efortul perceput este sentimentul subiectiv al cat de dificil a fost un antrenament special pentru acel sportiv in acea zi.

 

Suport clienti Luni - Joi 9:00 - 16:00
Vineri 9:00 - 15:30

0752.645.003 0752.645.008 office@sancogrup.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!

partener sanco grup
incredere sanco grup